august 9, 2024

Af

Et besøg i et sake-bryggeri i Japan er ikke altid nogen fotogen festforestilling, men det giver et fascinerende indblik i en helt speciel tradition med en lang historie.

(NIYUUSU news) – Sake, japansk risvin, er ikke bare en drik. Traditionelt er det meget mere end det. Det kaldes simpelt hen nihonshuu, Japan-alkohol, det er Japans egen form for alkohol, en integreret del af mange ældgamle traditioner i landet.

”Når man gifter sig i Vesten, får man en ring. Når man gifter sig i Japan, drikker man sake sammen. Det er en del af kulturen”, forklarer amerikaneren Marcus Consolini, der er investor og ildsjæl bag genoplivningen af det to hundrede år gamle sake-bryggeri Daimon Shuzo i Osaka. Et bryggeri, som i disse år i lighed med en del andre sake-bryggerier rundt omkring i Japan åbner dørene for besøg af turister.

At lave god sake er en lang proces, der tager flere måneder hver vinter. Man siger altid i alle egne af Japan, at det er den lokale ris og det lokale vand – kun lokale produkter – som afgør, at lige præcis den egns sake er den bedste. Ris og vand er vigtige ingredienser, men det er i sidste ende ikke det afgørende, siger Marcus Consolini.

”Det afgørende er brygmesterens erfaring og dygtighed”, vurderer han. Og her er han så heldig at være i kompagniskab med bryggeriets tidligere ejer, sjette generation af brygmestre ud af Daimon-familien.

LINK: Læs videre i Politiken – for abonnenter