(NIYUUSU – news): En nylig undersøgelse fra det store reklamefirma Dentsu viser, at Japan er langt det mest populære rejseland i verden. 34,6 procent af de adspurgte svarer, at Japan er det land, de allerhelst vil rejse til, efterfulgt af Singapore med 14,7 procent. Det mest eftertragtede rejsemål i Europa er Storbritannien på femtepladsen med 10,4 procent.

Dentsu er et stort japansk selskab med kunder overalt i toppen af det japanske erhvervsliv, så troværdigheden i undersøgelsen er jo nok tvivlsom. Men der er ingen tvivl om, at den afspejler, at Japan af mange årsager er et formidabelt rejseland.

Mere troværdige er nok de årsager, som de adspurgte giver til, at de så gerne vil besøge Japan. Her svarer 28,6 procent, godt en fjerdedel, at det er det japanske køkken, der trækker, 27,9 procent siger kulturen, og 25,6 procent siger enestående naturoplevelser.

Hele 41,4 procent nævner besøg ved jævne japanske spisesteder som noget, de gerne vil opleve under en Japan-rejse, og også at komme ud på landet og køre med Shinkansen-lyntoget nævnes af mange som væsentlige attraktioner.

Dentsus undersøgelse er gennemført i femten lande rundt på kloden, og i Europa er det sket i Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

LINK: Læs Kyodos artikel om Dentsu-undersøgelsen

Foto: Asger Røjle Christensen

NIYUUSU NEWS

Mine NIYUUSU-klummer om Japan og Østasien udkommer på hjemmeside og  facebook en eller to gange om ugen - undtagen når jeg arbejder som rejseleder i Japan. Så vil der være længere mellem dem. En eller to gange om måneden vil jeg udsende et NIYUUSU-nyhedsbrev. Danske mediers professionelle dækning af den del af verden er desværre svækket i de senere år. Jeg håber, at jeg med min lange erfaring kan bidrage en smule til at udfylde dette hul.

Prisen for at modtage nyhedsbrevet er et engangsbeløb på 300 kroner. Så modtager I det i årevis, indtil jeg segner. Skriv til mig på arc@asgerrojle.com – og sæt beløbet ind på mobilePay 26360251, mærket NIYUUSU og jeres email-adresse. I er velkomne til at gå højere op i pris, alt efter pengepung. Beløbet vil indgå i mit firmas regnskab, og jeg får tid og ressourcer til at holde mit lille nyhedsmedie i live. I givet fald tusind tak. Alle vil uanset betaling kunne følge med i NIYUUSU-indlæggene og deltage aktivt med råd, ideer og kritik ved at melde sig ind i facebook-gruppen af samme navn.