august 6, 2024

Af

Tokyo var min hjemby gennem tretten år af mit lange liv. Jeg har skrevet et personligt og kulturhistorisk portræt af byen, som udkom i 2019 på forlaget Turbine. Bogen udkom i anledning af De Olympiske Lege, som skulle være foregået i byen året efter.

Tokyo er modsætningernes by. Det er måske ingen smuk by, men det fascinerende ved storbyen er netop de mange overrumplende sammenstød mellem smukt og grimt – mellem æstetisk og effektivt – og mellem gammelt og nyt. Her er tryghed i hverdagen, og her er ordentlighed mellem mennesker. Her foregår storbyens kaos på en ikke-kaotisk måde.

I bogen giver jeg, krydret af egne oplevelser, iagttagelser og fotografier, min egen personlige præsentation af den fascinerende storby. Med udgangspunkt i kendte og ukendte kvarterer af byen tager jeg læserne med på en underholdende og kalejdoskopisk rundtur i Tokyos historie og kulturhistorie – som om vi rent faktisk spadserede rundt sammen i de smalle gader.

​”Man skulle ikke tro, at en megaby på 38 millioner indbyggere kan være hyggelig. Men det kan Tokyo – sine steder – og det illustrerer den store Japan-kender Asger Røjle i sin meget personlige og, ja, hyggelige »slentreguide« til verdens største by”, skrev Berlingske.

Bogforside Tokyo En smeltedigel af gammelt og nyt