august 6, 2024

Af

“Seikatsu” betyder hverdag på japansk, og det er samtidig titlen på en samling hverdagsklummer fra Japan, som jeg udgav i efteråret 2017 på forlaget Turbine.

Bogen er blevet positivt anmeldt og har solgt så godt, at den nu er ude i fjerde oplag. Hvert kapitel tager fat på en lille flig af hverdagslivet i Japan. Fra kunsthåndværk og klapvogne til romantik og rismarker. På en sjov og underfundig måde skildrer bogen forskellige sider af skik og brug i Japan. Den fremhæver særprægede, overraskende og smukke detaljer i almindelige japaneres liv.

Der er mange ting at forundres over, og der er lige så mange ting at tage ved lære af for alle, der har mod på et andet perspektiv på verden end det, vi er opdraget med. Men grundtanken i bogen er, at det hver gang viser sig, at japanerne ikke er så sære og mærkelige, når det kommer til stykket. De har fået en anden kultur ind med opdragelsen, men de er skabt af akkurat de samme arveanlæg, som vi andre er.

“I sin både underholdende, oplysende og letlæste antologi eller essaysamling »Seikatsu – japansk hverdag« sparker journalisten og Japan-kenderen gennem mere end 30 år Asger Røjle Christensen døren ind til et ørige, som på én gang virker gådefuldt og forunderligt dragende på de fleste vesterlændinge”, skrev Berlingske Tidende.

Køb bogen i boghandelen – eller bestil den direkte fra forlaget.